Mintázható Diós Keksz
Hozzávalók:
- 250 gramm liszt
- 50 gramm darált dió
- 200 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 100 gramm porcukor
- 2 tojás sárgája
- ízlés szerint fűszer (pl.: vaníliás
- cukor , kakaó, mézeskalács fűszer)
- 1 csipet só
Elkészítés:
- 250 gramm lisztet és a többi száraz hozzávalót és az 50 gramm diót összekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a vajat. Jól összedolgozzuk. ( Ha túl ragacsos a tészta kisebb adagokban adjuk hozzá a maradék 50 gramm vajat)
- Homogén állagúra gyúrjuk a tésztánkat.
- Folpackba csomagolva kb 40 percre fagyasztóba tesszük pihentetni a tésztát. ( akkor jó ha a tészta jól lehül )
- Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát. A tészta felületére is szórhatunk egy kis lisztet, hogy könnyebben lehessen szaggatni.
- Először a mintázó paneleket nyomjuk a tésztába utána a körvonalat vágjuk ki. Lapos spatulával a sütőpapírra helyezzük.
- 180 fokra előmelegített sütőben felső-alsó sütésen 7-8 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk mert gyorsan sül!
Jegyzet:
bátran ízesítsük saját ízlés szerint. Lisztezzük utólag ha túl ragacsos lenne a tészta, a nedves alapanyagok állaga és bizonyos dió nagyobb változtathat a tésztánknak állagán, ezért ha úgy ítéljük adjunk hozzá lisztet!!!!
Annyi grammal kevesebb lisztet tegyél hozzá ahány gramm diót adsz hozzá. Ízlés szerint változtatható a mennyiség
A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban