Mintázható Diós Keksz

Hozzávalók:

  • 250 gramm liszt
  • 50 gramm darált dió
  • 200 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 100 gramm porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • ízlés szerint fűszer (pl.: vaníliás
  • cukor , kakaó, mézeskalács fűszer)
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

  1. 250 gramm lisztet és a többi száraz hozzávalót és az 50 gramm diót összekeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a vajat. Jól összedolgozzuk. ( Ha túl ragacsos a tészta kisebb adagokban adjuk hozzá a maradék 50 gramm vajat)
  3. Homogén állagúra gyúrjuk a tésztánkat.
  4. Folpackba csomagolva kb 40 percre fagyasztóba tesszük pihentetni a tésztát. ( akkor jó ha a tészta jól lehül )
  5. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát. A tészta felületére is szórhatunk egy kis lisztet, hogy könnyebben lehessen szaggatni.
  6. Először a mintázó paneleket nyomjuk a tésztába utána a körvonalat vágjuk ki. Lapos spatulával a sütőpapírra helyezzük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben felső-alsó sütésen 7-8 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk mert gyorsan sül!

 

Jegyzet:

bátran ízesítsük saját ízlés szerint. Lisztezzük utólag ha túl ragacsos lenne a tészta, a nedves alapanyagok állaga és bizonyos dió nagyobb változtathat a tésztánknak állagán, ezért ha úgy ítéljük adjunk hozzá lisztet!!!!
Annyi grammal kevesebb lisztet tegyél hozzá ahány gramm diót adsz hozzá. Ízlés szerint változtatható a mennyiség

 

A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban

 

Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3