Meggyhabos krém recept

A meggyhabos linzer töltelék egy pofon egyszerű, de annál különlegesebb recept. Kombinálható vaníliás vagy diós keksszel is.

Hozzávalók:

  • kb 1 dl habtejszín
  • 10-15 db magozott meggy
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kávés kanál rum/rum aroma
  • ízlés szerint ízesítheted egyéb fűszerekkel

Elkészítés:

  1. a habtejszín 3/4-ét a habfixálóval kemény habbá verjük
  2. A magozott meggyet botmixerrel leturmixoljuk
  3. A meggyhez hozzákeverjük a rumot és a keveréket összedolgozzuk a felvert habtejszínnel. (nem kell teljesen kemény maradjon az így létrejött töltelék)
  4. Ha nagyon merev lett a meggyes habunk adjunk hozzá a maradék tejszínből, így egy könnyebben tölthető állagot kapunk.
  5. Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!

Jegyzet:

Ha túl keménynek ítéljed a tölteléket adj hozzá még egy kis habtejszínt (Figyeld az állagot)

 

A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban

Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3