Meggyhabos krém recept
A meggyhabos linzer töltelék egy pofon egyszerű, de annál különlegesebb recept. Kombinálható vaníliás vagy diós keksszel is.
Hozzávalók:
- kb 1 dl habtejszín
- 10-15 db magozott meggy
- 1 csomag habfixáló
- 1 kávés kanál rum/rum aroma
- ízlés szerint ízesítheted egyéb fűszerekkel
Elkészítés:
- a habtejszín 3/4-ét a habfixálóval kemény habbá verjük
- A magozott meggyet botmixerrel leturmixoljuk
- A meggyhez hozzákeverjük a rumot és a keveréket összedolgozzuk a felvert habtejszínnel. (nem kell teljesen kemény maradjon az így létrejött töltelék)
- Ha nagyon merev lett a meggyes habunk adjunk hozzá a maradék tejszínből, így egy könnyebben tölthető állagot kapunk.
- Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!
Jegyzet:
Ha túl keménynek ítéljed a tölteléket adj hozzá még egy kis habtejszínt (Figyeld az állagot)
A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban
Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3