Mákos bejgli krém recept

Linzer krém recept

A különleges linzerek ebben az időszakban is fontos szerepet játszanak. Ezek az apró sütemények nemcsak finom ízükkel járulnak hozzá az ünnepi időszakhoz, hanem az elkészítésük is egy jó kis közös program lehet a családnak, és gyakran hagyományokkal és szeretetteljes emlékekkel van összefonva.

Most a mákot szeretőknek kedvezek egy kis különlegességgel, ami a linzer töltéshez is használható mákos bejgli krém.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • kb. 150 gramm mák
  • 1.5 deciliter tej
  • reszelt citrom héj
  • 2 csapott evőkanál darált háztartási keksz

 

Elkészítés:

  1. A mákot a háztartási keksszel és citrom héjjal összekeverjük egy tálban.
  2. A tejet feltesszük egy lábasban melegedni majd hozzáadjuk az 1 evőkanál mézet. (nem kell forrjon csak a méz olvadjon el a tejben)
  3. A mákos keverékre egy keveset öntünk a mézes meleg tejből (egészen addig adagoljuk rá a tejet ameddig egy bejgli tölteléknél kicsit hígabb állagot nem kapunk. DE NE LEGYEN FOLYÓS)
  4. Amikor elértünk egy hígabb állagot botmixerrel átmixeljük, hogy homogén állagot kapjunk.
  5. Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!

Jegyzet:

Lehet, hogy az egész tejet kell hozzáadd a mákhoz!(Figyeld az állagot)
Sokat számít az arányoknál, hogy cukrozott vagy cukrozatlan mákot használsz.

 

A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban

Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3.

Egy kis különlegesség a végére. Nem csak linzer kiszúróval lehet jó linzereket készíteni, kombináld a 2 részes mintázó paneles kiszúrókat is a linzer közepekkel, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény.