Diós bejgli krém recept

Diós töltelék recept nálunk hatalmas sikert aratott, még el se készült már lecsaptak a bejglis krémre. Ez egy tökéletes alkalom arra hogy a hagyományos ízeket kicsit modernizáld. :)

 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • kb 150 gramm cukrozatlan dió
  • 1.5 deciliter tej
  • 2 csapott evőkanál darált háztartási keksz
  • ízlés szerint fűszerek vagy leturmixolt meggy

Elkészítés:

  • A diót a háztartási keksszel és a fűszerekkel összekeverjük egy tálban.
  • A tejet feltesszük egy lábasban melegedni majd hozzáadjuk az 1 evőkanál mézet. (nem kell forrjon csak a méz olvadjon el a tejben)
  • A diós keverékre egy keveset öntünk a mézes meleg tejből (egészen addig adagoljuk rá a tejet ameddig egy bejgli tölteléknél kicsit hígabb állagot nem kapunk. DE NE LEGYEN FOLYÓS)
  • Amikor elértünk egy hígabb állagot botmixerrel átmixeljük, hogy homogén állagot kapjunk.
  • Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!

jegyzet:

Lehet, hogy nem kell az egész tejet hozzáadd a dióhoz!(Figyeld az állagot)
Sokat számít az arányoknál, hogy cukrozott vagy cukrozatlan diót használsz.

 

A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban

 

Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3

 

Egy kis különlegesség a végére. Nem csak linzer kiszúróval lehet jó linzereket készíteni, kombináld a 2 részes mintázó paneles kiszúrókat is a linzer közepekkel, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény.