Diós bejgli krém recept
Diós töltelék recept nálunk hatalmas sikert aratott, még el se készült már lecsaptak a bejglis krémre. Ez egy tökéletes alkalom arra hogy a hagyományos ízeket kicsit modernizáld. :)
Hozzávalók:
- 1 evőkanál méz
- kb 150 gramm cukrozatlan dió
- 1.5 deciliter tej
- 2 csapott evőkanál darált háztartási keksz
- ízlés szerint fűszerek vagy leturmixolt meggy
Elkészítés:
- A diót a háztartási keksszel és a fűszerekkel összekeverjük egy tálban.
- A tejet feltesszük egy lábasban melegedni majd hozzáadjuk az 1 evőkanál mézet. (nem kell forrjon csak a méz olvadjon el a tejben)
- A diós keverékre egy keveset öntünk a mézes meleg tejből (egészen addig adagoljuk rá a tejet ameddig egy bejgli tölteléknél kicsit hígabb állagot nem kapunk. DE NE LEGYEN FOLYÓS)
- Amikor elértünk egy hígabb állagot botmixerrel átmixeljük, hogy homogén állagot kapjunk.
- Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!
jegyzet:
Lehet, hogy nem kell az egész tejet hozzáadd a dióhoz!(Figyeld az állagot)
Sokat számít az arányoknál, hogy cukrozott vagy cukrozatlan diót használsz.
A linzerekhez a kiszúrót be tudjátok szerezni a webáruházban
Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3
Egy kis különlegesség a végére. Nem csak linzer kiszúróval lehet jó linzereket készíteni, kombináld a 2 részes mintázó paneles kiszúrókat is a linzer közepekkel, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény.