Citromoshabos krém recept

A citromos habos krém is ugyan azon az elven működik mint a meggyes, párosítható vaníliás és mákos keksszel is. A pofon egyszerű, de gyorsan fogyó krémekhez tartozik. :) 

Hozzávalók:

  • kb 1 dl habtejszín
  • 1 csomag reszelt citrom héjj vagy 2 db citrom reszelt héjja
  • a citrom belseje
  • 1 csomag habfixáló
  • ízlés szerint ízesítheted egyéb fűszerekkel

Elkészítés:

  1. a habtejszín 3/4-ét a habfixálóval kemény habbá verjük
  2. A citromból 1/2 karikát botmixerrel leturmixoljuk
  3. A turmixolt péphez hozzákeverjük a reszelt héjjat és a keveréket összedolgozzuk a felvert habtejszínnel. (nem kell teljesen kemény maradjon az így létrejött töltelék)
  4. Ha nagyon merev lett a meggyes habunk adjunk hozzá a maradék tejszínből, így egy könnyebben tölthető állagot kapunk.
  5. Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!

jegyzet:

Ha túl keménynek ítéljed a tölteléket adj hozzá még egy kis habtejszínt (Figyeld az állagot)

 

Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3

Egy kis különlegesség a végére. Nem csak linzer kiszúróval lehet jó linzereket készíteni, kombináld a 2 részes mintázó paneles kiszúrókat is a linzer közepekkel, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény.