Citromoshabos krém recept
A citromos habos krém is ugyan azon az elven működik mint a meggyes, párosítható vaníliás és mákos keksszel is. A pofon egyszerű, de gyorsan fogyó krémekhez tartozik. :)
Hozzávalók:
- kb 1 dl habtejszín
- 1 csomag reszelt citrom héjj vagy 2 db citrom reszelt héjja
- a citrom belseje
- 1 csomag habfixáló
- ízlés szerint ízesítheted egyéb fűszerekkel
Elkészítés:
- a habtejszín 3/4-ét a habfixálóval kemény habbá verjük
- A citromból 1/2 karikát botmixerrel leturmixoljuk
- A turmixolt péphez hozzákeverjük a reszelt héjjat és a keveréket összedolgozzuk a felvert habtejszínnel. (nem kell teljesen kemény maradjon az így létrejött töltelék)
- Ha nagyon merev lett a meggyes habunk adjunk hozzá a maradék tejszínből, így egy könnyebben tölthető állagot kapunk.
- Legegyszerűbben habzsákkal tudjuk megtölteni a linzer kekszeket. A homogén masszát habzsákba töltjük, a végét megcsavarva könnyen adagolható lesz a töltelékünk!
jegyzet:
Ha túl keménynek ítéljed a tölteléket adj hozzá még egy kis habtejszínt (Figyeld az állagot)
Bátran kísérletezz a recepttel, alakítsd a Ti ízlésetekre. Adj hozzá és vegyél el hozzávalókat ha jónak látod. A recept csak egy támasz amivel el tudsz indulni a különleges linzerek útján <3
Egy kis különlegesség a végére. Nem csak linzer kiszúróval lehet jó linzereket készíteni, kombináld a 2 részes mintázó paneles kiszúrókat is a linzer közepekkel, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény.